Nyheter og samfunnKjendiser

John Higgins: biografi, fakta fra livet, bildet

En av de mest fremtredende og berømte representanter for snooker er John Higgins. Biografi av spilleren begynte i den lille byen Wisho, hvor han ble født 18. mai 1975. Skottet fikk en internasjonal lisens og ble en profesjonell spiller i 1992.

Sammen med en annen, ikke mindre fremtredende britisk Ronnie O'Sullivan, gikk han inn i verdenseliten av en rekke biljardspill - snooker. Første triumf skjedde i 1994, da han ble slått av Dave Harold i finalen. Fra dette øyeblikket begynte sin karriere å utvikle seg raskt.

Karriere av den skotske "veiviseren"

De to første årstidene i sin karriere brukte John beskjeden. Han kunngjorde seg selv i Grand Pri-turneringen, hvor han sensasjonelt tok første plass. På denne berømte spilleren stoppet ikke, og allerede i neste sesong vant han to titler, British Open og International Open. Disse prestasjonene har gjort at skotskene kan ta 11 plass i verdens snookerists vurdering.

I sesongen 1995-1996 fortsatte John Higgins å demonstrere et fremragende spill. Hans trofé samling ble etterfylt med flere flere titler: German Open, International Open. Han ble kvartfinalist i verdens turneringen og ble trygt avgjort på den andre linjen i vurderingen.

Sesong 1997/98 ble den mest vellykkede i karrieren til Scotsman. Higgins ble en finalist av 8 rating turneringer. Nå var det bare et verdensmesterskap, hvor han ikke var kjent for sine store suksesser. En vellykket kombinasjon av omstendigheter kan føre en spiller til den verdsatte drømmen. For å gjøre dette, var Stephen Hendry å miste i første runde av konkurransen, og John, få det ettertraktede troféet. Som et resultat, klarte han denne oppgaven og tok førsteplassen i rangeringen.

Høy start og rask fall

I sesongen 1998/99 mislyktes John Higgins til å forsvare mesterens tittel. Spilleren var imidlertid på første linje, takket være seieren i flere store konkurranser: The Masters, China International, UK Snooker Championship.

Neste sesong var ikke mindre vellykket i karrieren til mesteren. I en av turneringene scoret han flest poeng per kamp. For første gang ble den maksimale pause på 147 poeng registrert på Nations Cup, og deretter på Irish Masters-kampen. Higgins vant noen flere trofé premier på Welsh Open og Grand Prix konkurranser.

I 2000/01 sesongen begynte John å avta. Først viste alt godt ut, og han beseiret i finalen av British Championship, den berømte Mark Williams. Imidlertid stoppet han i Grand Prix på grunn av bryllupet. I Cup of Nations tapte han for Ronnie O'Sullivan og droppet til tredje plass i verdensrangeringen.

Til tross for det svake spillnivået i de neste to sesongene, klarte John Higgins å være i topp fem av de beste snooker-spillerne.

Høy grad av ferdighet - den første linjen i rangeringen

I 2005/06 kom skottet tilbake til en vakker form. På Grand Prix, vant han en overbevisende seier over sin gamle rival Ronnie O'Sullivan. I dette tilfellet har John satt flere poster: 4 hundre serier og 494 poeng scoret.

Det britiske mesterskapet var mindre vellykket for Higgins. Han tapte i 1/8 finalen til sin motstander, Ken Doherty, men vant Wembley-turneringen. Ved Malta Cup, kommer spilleren til finalen, men er beseiret.

Ved den walisiske Open turneringen, mister en erfaren mester på 1/8 finalen scenen. China Open-konkurransen slutter for Scotsman med et endelig nederlag fra Mark Williams. Han var en av favorittene i verdensmesterskapet i 2006. Til den generelle overraskelsen fra mange spesialister mistet han Mark Selby i første runde av konkurransen . Til tross for dette, klarte spilleren i snooker John Higgins å returnere den første linjen i vurderingen.

Det ustabile spillet, skuffelsen til fansen

Fans av den skotske "veiviseren" forventet fra ham som vellykkede forestillinger som sesongen tidligere. Men, ikke , snillde John dem, men bare skuffet. Han deltok i konkurransen Northern Ireland Trophy, hvor han tapte på scenen av 1/8 finalen til den kinesiske spilleren. Deretter klarte han ikke å forsvare mestertitel i konkurransen "Grand Prix".

I det britiske mesterskapet viste Higgins høyeste klasse og nådde semifinalen. Imidlertid mistet han for fremtidige vinneren Peter Ebdon. Så begynte den erfarne mesteren å avta. Han mislyktes i første runde av Welsh Open og Malta Cup konkurranser. Ved China Open-turneringen var Scot i kvartfinalen, hvor han tapte mot motstanderen og nærstående Grammot Dott.

På den prestisjetunge konkurransen i Sheffield var John Higgins ikke en favoritt. Likevel klarte han å rehabilitere seg selv før fansen og vinne et annet trofé.

Verden ære er den første store suksessen

I 1998 deltok skottet i verdensmesterskapet. Han for første gang i sin karriere nådde finalen og rystet seieren fra den unge og lovende Mark Selby. Englænderen besto kvalifikasjon og viste en høy klasse av spillet. Imidlertid viste motstanderen sin virkelige ferdighet og viljen til å vinne. Som et resultat feiret «tryllekunstneren» suksessen.

Han ble den første innehaveren av mesterskapet i 1998, da han ble 23 år gammel, foran to briljante spillere, Williams og O'Salivanna. Etter 9 år vant han det andre troféet i verdensmesterskapet.

I 2007 innrømmet eieren av æres tittelen "Medlem av det britiske imperias orden", John Higgins i et intervju, at denne hendelsen var en av de viktigste i sitt liv, etter fødselen av barnet.
Neste sesong var ikke mindre vellykket for en erfaren spiller. Han vant Grand Prix-konkurransen og fikk sin tredje mestertitel. I rangeringen av snooker-spillere tok han det fjerde stedet, og et år senere ble lederen.

Ansvaret for bestikkelse

I april 2010 deltok den skotske spilleren og hans leder i forretningsmøtet. En innflytelsesrik forretningsmann inviterte Higgins og Muni til å holde en serie konkurranser på snooker på kontraktsbasis.

På den tiden bestemte 3-timers verdens tittelinnehaver seg for å bli enige om et fristende tilbud og holde et kontraktspill. Som et resultat måtte John innrømme flere rammer. Summen av bestikkelsen var om lag 400.000 dollar.

Etter den interne undersøkelsen ble Higgins fjernet fra snookerkonkurransen. Ikke desto mindre bestemte den erfarne skottet seg for å motbevise anklagene, og sa at han under hele sin profesjonelle karriere aldri forsettelig savnet.

Ifølge den uavhengige tribunalens beslutning ble spilleren bøtelagt og halvårig diskvalifisert, og hans leder for livsoppheng fra snooker.

Gå tilbake til spillet

Tilbake etter suspensjonen vant John i flere turneringer. To av dem er de mest prestisjefylte: mesterskapet i Storbritannia og verdensmesterskapet. The Scot fortsatte å demonstrere et høyt nivå av snooker. John Higgins, hvis biografi er et direkte bevis på hans talent, Jeg klarte å vinne også i ETPC-5. ETPC-6 passerte for ham ikke så vellykket. Han nådde finalen, men tapte for fremtidig mester Michael Holt.

Det britiske mesterskapet John holdt høyt nivå og møtte i finalen med Mark Williams. Under møtet innrømmet spilleren en score på 2: 7 og 5: 9. Men i den vanskeligste kampen klarte Higgins å vinne. Denne tittelen var den tredje i sin karriere.

På februar Welsh Open, nådde han finalen og fikk et nytt trofé, beseiret Stephen Maguire med en total score på 9: 6. Den neste måneden vant Scotsman også Hainan Classic.

Livet utenfor snooker

Selv den fire-tiden verdensmesteren John Higgins har rett til et personlig liv. I 2000 gjorde han et offisielt ekteskap med sin elskede jente Denise. I løpet av disse årene hadde de tre barn: jenta Claudia, guttene Oliver og Pierce. I tillegg prøver han alltid å delta på fotballkamper av favorittlaget "Celtic".

I 2006, etter nederlaget i finalen i Cup of Malta, ble John droppet fra flyet på grunn av sterk alkoholforgiftning. Ikke desto mindre klarte han å fortelle bruken av alkoholholdige drikker, forbereder seg på neste turnering og verdensberømmelse i Crucible.

I 2011 hadde Higgins en stor tragedie. Hans far døde av kreft. Han fulgte nesten alltid sin sønn til alle verdens turneringer.

Den første linjen i vurderingen, seieren ved det britiske mesterskapet

På den årlige britiske turneringen møtte Scot den endelige med Mark Williams. John Higgins (bildet under) ble satt til å vinne.

I den avgjørende duellen viste Welshman et lavt nivå av spill. I semifinalen viste han karakter og vilje til å vinne. Men finalen var ekstremt mislykket for ham. Den totale poengsummen var 9: 5, da skottet brøt løpet av møtet og vant 22 trofeer i sin karriere som en profesjonell spiller. Han ble med i kohorten av flotte snooker-spillere som beseiret mer enn to ganger i UK Championship.

John Higgins fortsetter å tilfredsstille sine fans med et talentfullt spill. Til tross for den svake nedgangen fortsetter han å demonstrere et høyt nivå av ferdigheter. For øyeblikket er han plassert på 6. linje i verdensrangeringen. Den skotske "veiviseren" fra Wisho kom for alltid inn i det populære spillet.