Sport og FitnessFotball

Super Cup: historie, interessante fakta, og vinnerne av turneringen

Super Cup - er den offisielle fotballturnering, som normalt åpner den europeiske sesongen. Det er holdt i August. Turneringen består av bare én kamp - og det fant det laget som vant forrige sesong i Champions League og Europa League.

fundament

UEFA Super Cup ble stiftet i 1972. Initiativtaker til ideen var Anton Vitkamp - reporter for den populære nederlandske avisen under navnet "De Telegraaf". Litt senere ble han redaktør for idrett publikasjon avdelingen. I disse dager, den nederlandske fotball var veldig bra. Fordi Vitkamp ønsket å finne den mest originale måten å demonstrere makt nederlandske lagene på europeisk fotball scenen. Deretter FC "Ajax" og "Feyenoord" fire ganger nådde finalen i Europacupen. Tre ganger klarte de å vinne trofeet.

Og på den tiden var det spilt Europacupen og Cupvinnercupen. Naturligvis, i hver turnering har sin egen vinnerlaget. Vitkampu kom opp med en genial idé - hva om å arrangere en kamp mellom de to? Kampen mellom de to sterkeste klubbene kunne finne ut hvilken som er veldig sterk, og fortjener å okkupere podiet. Så reporteren delte hans ide med Yapom Van Praha (president av "Ajax"), som hun likte veldig mye. Og de begynte å forberede den første turneringen.

Den første kampen

Når Vitkamp med van Praha senior (og hans far Jaap) gikk til et møte med Artemio Franchi, som på den tiden president i UEFA, planla de å snakke om ideen om turneringen og få noen ingen støtte. Men han nektet. Tilsynelatende, fansen, "Rangers", som var i teorien spille "Ajax" oppfører seg upassende, og feilen var å sone straffen. Men presidenten, hundreårsdagen for den "Rangers", fullmakt til å gjennomføre spillet - i den ikke-konfrontasjon.

Total finansiert turneringen er den samme avisen Vitkampa. Etter to "Ajax" kampene vant med resultatet 6: 3. Det var den første Super Cup, og han la grunnlaget for den videre utviklingen av ideen om turneringen.

Hva som skjedde etterpå

Året etter, har UEFA enige om å føre tilsyn med turneringen. Han skulle finne sted mellom "Ajax" og "Milan". Så igjen, det nederlandske laget vant UEFA Super Cup.

I 1974, er turneringen ikke holdt. Og alt på grunn av München "Bavaria" og "Magdeburg" kunne ikke på noen måte bli enige om en dato for. Generelt ble den stabile turnering bare holdt på 1,975. Men i 1981 ble det kansellert igjen - denne gangen på "Dynamo" fra Tbilisi kunne ikke bli enige om betingelser med "Liverpool".

I 1985 Super Bowl var det en berømt dag Eyzelskaya tragedie. Da kampen, som finner sted mellom "Juventus" og "Liverpool", det var en skikkelig kamp mellom fansen. Mennesker døde. Og begge lagene har blitt straffet for sine mangelfulle fans - deres fem år er unntatt fra alle UEFA-turneringer.

Mye elsket fotball så lyse. UEFA Super Cup har blitt en av de mest etterlengtede turneringer. Alle ville se kampen av de sterkeste klubbene. Ifølge vedtaket ble gjort for å holde slutten av 1998/99-turnering mellom de to lagene som vant UEFA-cupen og Champions League.

vinnerne

Hvem er oftest vant UEFA Super Cup? "Barcelona" - på hennes konto fem seire og fire tap. Den siste seieren var i fortiden 2015. Så kommer de "Milan" (også fem seire, men bare to tap). "Liverpool" og "Ajax" - 3 seier. Så kommer Madrid "ekte" og "Anderlecht" og "Valencia", "Juventus" og "Friidrett" - de har to seire og null tap. Oftere enn ikke vært heldig, "Bayern" og "Sevilla" i turneringen - disse kommandoene bare én seier og tre tap. Men vi trenger ikke gjøre det bra i denne turneringen, klubber som Milan "Inter", Donetsk "Shakhtar" Moskva "CSKA", "Feyenoord", Dortmund, "Dortmund", "PSG", "Arsenal", "Bremen", "Sampdoria" og selv noen av FC. De deltok i turneringen bare én gang og tapt.