Sport og FitnessUtendørs~~POS=TRUNC

Rozhkov Sergey: bilde, biografi

Rozhkov Sergey - kjent russisk skiskytter, verden og europeisk mester, multippel vinner av VM. En av representantene for stjernen på landslaget. Toppen av sin suksess kom på slutten av 90 - begynnelsen av 2000-tallet.

Tidlig i sin karriere

Rozhkov Sergey ble født i Murmansk, 1 april 1972. Etter skolen han gikk inn i Arktisk Murmansk State University.

Med 12 år ble interessert i skisporten og har den eldre alders endelig kom til skiskyting. Ved 24, ble han medlem av det russiske landslaget. I 1995, første gang sendt til VM. Debut for Rozhkov blir scenen i Östersund Sverige i den enkelte rase. Rozhkov Sergey holder trygt kappløpet for debutant, og ender det i 15. posisjon.

Allerede neste start brakt utøveren først truffet i topp ti i verdenscupen. I sprint Rozhkov tar syvende plass. Etter å ha besøkt ytterligere tre etapper, skiskytter bærer totalt 8 løp og inngår i sammensetningen av trenerteamet til VM.

første medalje

I 1996 konkurransen fant sted i Ruhpolding, Tyskland. Det er på dette VM utøveren viste et sensasjonelt vellykket resultat. I teamet rase Rozhkov Sergey Leonidovich deltar sammen med mer erfarne Viktorom Maygurovym, Vladimirom Drachevym og Pavlom Muslimovym. I dag er denne typen skiskyting fjernet fra de store konkurransene. Feature av løpet er at avstanden blir sendt når alle idrettsutøvere. I mål mellom lederen og det siste laget i avstanden bør ikke overstige 50 meter, eller 15 sekunder. Ellers får laget utvisningsminutter.

Russiske laget i løpet gjort med hell, slik at bare 2 målet. Men hviterussere skutt helt uten feil. Derfor Rozhkov Sergey vant bare en sølvmedalje. Endelig Reserven utgjorde litt mer enn 32 sekunder.

På den første etappen i cupen etter VM Rozhkov vinner første seier. I sin krone den enkelte rase, kom han til mål først.

Men avslutningen av sesongen viste seg å smøres. Etter den første seieren Rozhkov Sergey første kom 50 på sprinten, og neste trinn i den østerrikske Hohfiltsine ble 45th i den enkelte rase og 36. i sprint.

Som et resultat, i Rozhkov sesong hadde han 13 løp i verdenscupen sammenlagt, scoret 122 poeng, etterbehandling i 13. plass.

cup seier

Neste sesong Rozhkov brukte mindre hell, tre ganger å komme på pallen, tar tredjeplassen konsekvent. Dette resultatet ble oppnådd i en stafett i Holmenkollen, teamet løp i Ruhpolding og den enkelte løp i det italienske Antholz. Ifølge resultatene av sesongen fant sted 19 Sergey Rozhkov. Skiskyting gjort mye mer vellykket i neste sesong. Jeg vant stafetten i finske Kontiolahti og avsluttet sesongen på 10. plass.

gylne sesongen

De mest vellykkede for Rozhkov var sesongen 2004/2005. Nesten halvparten av løpene der han deltok, fant seg selv på podiet. Jeg startet med bronse på stafetten på norsk Beitostølen.

Rozhkov ble lansert i begynnelsen av 30 løp, sannheten var i stand til å vinne bare én gang. Victoria fikk en skiskytter på sprinten i italienske Cesana San Sicario. Sju ganger vant sølvmedaljer og 6 bronsemedaljer igjen. Ifølge resultatene av sesongen Rozhkov scoret 656 poeng, og ble den femte i verdenscupen sammenlagt.

I denne sesongen, andre bare til landsmannen Sergey Chepikova, den tredje var franskmannen Rafael Puare, den andre - den tyske Sven Fischer og vant den store norske Ole Einar Bjoerndalen. Rozhkov for ytelse på dette VM var den mest vellykkede av sin karriere.

Debut i OL

Som for hver utøver, den viktigste konkurransen for Rozhkov bli olympiske idretter. For første gang å komme til denne festivalen av sports skiskytterne det sviktet i 2002. Sports Forum holdt i USA Salt Lake City.

En fullverdig medlem av det russiske laget var Sergei Rozhkov. Hans biografi supplert med en annen bemerkelsesverdig siden. Å være en utøver av den grunnleggende struktur, begynte Rozhkov med opptredener i den enkelte rase. Han jobbet tydelig på alle kanter, ikke la en eneste glipp. Men mye har innrømmet å utfordrere. Det er nødvendig å si at mester i denne disiplinen i OL, den norske Ole Einar Bjoerndalen, to ganger klarte å plassere ballen i mål. Rozhkov, ikke har mottatt noen utvisningsminutter, tok han bare 12. plass. Den resulterende lag var 2 minutter og 40 sekunder.

En annen disiplin har blitt en sprint. Her Rozhkov alt slått verre, gjorde en uheldig feil i skuddlinjen, kom han til mål bare 51 meter. I ytterligere jaktstart for medaljer er absolutt ikke forventet.

Jakten på jakt Rozhkov gikk raskt, men gjorde en feil på den første svingen. Men klart oppfylt de resterende tre, var i stand til å forbedre sin endelige posisjon, beveger seg opp fra 51 th til 27 th sted.

Finalen var starten på stafetten. Rozhkov kjørte på det andre trinn. Den første i en avstand venstre Victor Maygurov. Trygt passert et segment av banen, ga han stafettpinnen til rang Rozhkov leder, men fordelen Sergei kunne ikke holde. Først gjorde han 2 meteren i utsatt, deretter en annen i stående stilling. Jeg mistet all nytte og gikk stafettpinnen til sin lagkamerat Sergey Chepikova bare femte. Og Chepikov og Pavel Rostovtsev fulgte det også fyrt ikke uten feil, tapte en dobbel 6 ganger. Resultatet - 4. plass lag i stafetten.

OL i Torino

Nok en gang opptre på OL utøveren sviktet etter 4 år i Torino. Disse konkurransene er ikke i den beste formen kom Sergey Rozhkov. Bilder utøveren sa at sesongen er ikke lett. I VM i skiskyting var bare ett podium - andreplass i stafetten. Derfor, i OL, tok han del i bare ett løp - fellesstart.

Endelig Rozhkov å starte på de olympiske leker fant sted den 25 februar 2006. De to første utenlandske Sergei gått uten feil, ikke la en eneste glipp. Men skyting fra en stående posisjon, som det ofte skjer, oppsummerte han idrettsutøver. For en gangs skyld gikk glipp av tredje og fjerde skuddlinjen, Rozhkov ekskludert seg selv fra listen over kandidater til den høyeste plassen. Som et resultat - bare 20. plass med et tidsetterslep på 1 minutt 49 sekunder fra å vinne tyske Michael Greis.

Rozhkov karriere ble avsluttet i 2008. I den siste sesongen i verdenscupen, brukte han bare tre løpene.