Sport og FitnessMartial Arts

Hvor mange runder i boksing? De grunnleggende reglene for profesjonell boksing

Mye vann har strømmet siden da, som en semi-slagsmål engelske herrene har vokst til en sport. Bokse er en kontakt riss, hvor to personer påføres slag over beltet i spesielle hansker. Overholdelse av reglene mellom boksere ser på dommeren, som er med dem i ringen.

I profesjonell boksing i første omgang er den økonomiske komponenten. Det er derfor det er mer populært i forhold til amatør type kampsport. Mange boksere starte sin profesjonelle karriere etter OL, der gevinsten uvurderlig erfaring.

profesjonell boksing regler som skal følges av alle personer som deltar i duellene og organisere dem. Hva er de grunnleggende reglene i denne sporten? Enn det er så attraktivt? Hvor mange runder i boksing? La oss prøve å forstå disse problemene.

Markien av Queensberry-reglene

I 1867, Dzhon Sholto Douglas, tidligere niende marki av Queensberry, forutsatt finansiering, samt å fremme et sett med boksing regler. Som et resultat, har 12 poeng blitt kalt "markien av Queensberry reglene."

De bestemte ringstørrelse spesifisert det forbudte teknikker, er det tydelig frem hvor mange runder i boksing, og andre viktige detaljer.

Varighet runder var 3 minutter, og i mellom dem boksere hadde en mulighet til å hvile i ett minutt. Høsten en av mennene begynte nedtellingen 10 sekunder, etter som han måtte komme opp. Ellers, dommeren telte andre bokseren seier. Det ble forbudt å ta tak i tauene, kne berøre ringen, iført sko med spisse hæler og fremmede forbli i ringen under kampen. Boksehansker må være laget av lær, og veie likt. Dersom det under krigen, falt de i forfall, som dommeren kunne erstatte. Uavgjort tillatt etter avtale med resultatet av å delta finansielle veddemål.

Venue kampen

Profesjonell boksing gir for sine kamper på en firkantet ring, hvis størrelse kan ikke være mindre enn 5x6 meter. Den glatte overflate skal ha den nødvendige styrke. Den er dekket av et elastisk materiale, hvoretter det er en presenning eller tilsvarende.

På omkretsen av ringpent tauene 4 rader i forskjellige høyder fra overflaten -. 30, 60, 90 og 120 cm i hjørnene på den ring som har rød og blå farge, er installert på en krakk.

Boksere må gjennomføre kampen, har en god oversikt over sin motstander, slik at belysningen må være minst 1000 lux. Belysningsutstyr må installeres på toppen av ringen. Sidelys er forbudt.

Utstyr i profesjonell boksing

Før kampen boksere sår på hånden gasbind bandasjer som holder gips. Ulike hansker brukes avhengig av vektklasse. For eksempel, for representanter for tunge vekten av deres vekt er 12 unser.

I motsetning til amatør bokse, profesjonell opptreden slaget uten hjelm, noe som reduserer sannsynligheten for skade. Imidlertid har dommeren rett til å avgjøre kampen på grunn av skade på en av boksere. Det er derfor viktig i pausene for å stoppe blødningen. gir også profesjonell boksing kampen bar overkropp. Hele kostyme parter kjempe består av bare underbukser, som dekker en tredjedel av låret. For å beskytte tennene i munnhulen er satt inn i en spesiell enhet - hetten.

Varigheten av kampen og ferdigstillelse alternativer

Hvor mange runder i boksing? I amatør, i motsetning til profesjonell, varighet kamp betydelig mindre og beløper seg til 3-4 runder. På fagfolk det totale antall runder med 10-12. Hvor lenge er det runde i boksing? Varigheten av hver runde er 3 minutter. Pausen mellom dem - en. Hvis en profesjonell bokser holder sin første kamp, bør runder være mer enn fire.

Dommeren kan fullføre kampen i følgende tilfeller:

• knockdown;
  • knockout;
  • bruk av forbudte metoder en av deltakerne på kampen;
  • personskade en av deltakerne på kampen (blødning sår);
  • desorientering boxer.

Knockdown kommer inn når en av deltakerne på kampen kommer til ringen med kroppen sin, bortsett fra fotsålene, klamrer seg til tauene eller vises utenfor sonen av kamp. Vi bokseren har 10 sekunder å noe å komme ut av en knock-down, ellers dommeren vil bli tvunget til å stoppe kampen. Hvis han ikke klarte å stige i denne perioden, er det erklært knockout.

skjønn

I tillegg til hoveddommer som er konstant i ringen, kjemper for de neste tre sidevoldgiftsdommer. Deres oppgaver omfatter boksere eksponerings poeng basert på resultatene fra hver runde. Til å begynne med hver konkurrent har 10 poeng. På slutten av runden side må dommeren avgjøre sterkere bokser som går æren av 10 poeng, og taperen 9. Hvor mange runder med boksing har gått - en rekke punkter bør utsettes for hver boxer. Da alle tallene legges sammen, og hvis behovet oppstår, er vinneren bestemmes. Ganske takt rangert boksere knockdowns, redusere det til bare to poeng. Dermed, hvis de rundene ikke identifisere styrker, dommen sette berørings dommerne.