Sport og FitnessMartial Arts

Boksing regler: profesjonelle og amatører

Og i denne artikkelen, la oss undersøke reglene for boksing! Faktisk, hva boksen? Dette duell i hvilke spesifikke jagerfly hansker og slo slo hverandre: en kontaktsport. Fight varer vanligvis fra tre til tolv runder. Den styrer dommeren. Å vinne er tildelt bare når motstanderen er slått ned og klarte ikke å komme opp i ti sekunder (en knockout). Det heter vinneren i tilfelle at en av mennene ble skadet, takk til hvor kampen ikke kan fortsette (TKO). Hvis du etter et visst antall runder kampen ikke hadde avsluttet, vinneren bestemmes av dommerne, utsette sine estimater.

Den tidligste bevis for lignende kamper som vises av en annen egyptisk sumerisk og minoiske relieffer. Selv i antikkens Hellas, holdt turneringer i slagsmål, boksing identiske. Vanligvis har boksing blitt en sportslig duell i 688 BC. e. Når knyttneve kjemper først dukket opp i programmet av de gamle OL. I den moderne formen av sporten ble født i Storbritannia på begynnelsen av XVIII århundre.

I noen stater er det eier kampsport (lethvey i Myanmar, fransk Savate, Muay Thai i Thailand), så veldig ofte folk bruker begrepet "English boksing."

pro boksing Krav

Og nå se på reglene for profesjonell boksing. Hva er de? Det bør bemerkes at reglene for amatører og spesialisert kampen har mange likheter og forskjeller.

Hva er rangeringer? Har en profesjonell boksere som regel, det er ingen konkurranse. Men i øyeblikket, et stort antall europeiske og verdensmesterskap. Kanskje disse turneringene kommer til mote. På konkurranser bruker en rangering prosedyre. Alle lesjoner Boxer, seire og uavgjorte er registrert i det konsoliderte fra listen. Alltid tatt til etterretning av de typer seire - på poeng eller på knockout. Prestasjoner fighter i amatør ringen for å få status som "proffene" teller ikke.

Forresten, har hver av de store organisasjoner (WBO, WBA, IBR, WBC) sine egne litt forskjellige regler for boksing og deres vurdering ark. Fighter, som endte i første omgang ranking struktur, referert til som en kandidat til VM-tittel. Selvfølgelig er verdensmesteren ikke lov til å delta i rangeringen konkurransen, men det kan organisere sosiale arrangementer som ikke kommer til å stige.

Boksing regler også tillate ham å møte med verdens ledere på de andre versjonene. Hvis en fighter er verdensmester i alle grunnleggende parametre, er det ansett som den absolutte lederen (Kostya Dzyu). Hvis han tapte kampen, regjerende mester belte, kan en omkamp bli utnevnt. Interessant, leder av WBC Jose Sulaiman nylig annonsert sin intensjon om å boksing rådet til å holde det første VM i boksing system fagfolk.

Aldersgrense for proffene

Boksing regler for proffer inkluderer aldersgrenser: en bokser kan ikke være yngre enn 18 år. Og det spiller ingen rolle hva slags fighter i boksing opplevelse for amatører: deres første kamp i "pro" karriere, har han til å organisere følgende formel: fire runder med tre minutter. Forresten, rating slaget vanligvis plass til seks eller åtte runder. Kampen om tittelen verdens ledende varer tolv runder med tre minutter.

Generelt formelen av kampen, dato og klokkeslett og andre begrensninger konspirerer team for et par måneder før det avholdes. Dette er reglene for boksing.

Den motstander romskip blir også bestemt på forhånd. Dette gjør det mulig å studere ferdighetene til motstandere og identifisere taktiske ordningen. Den russiske bokseren kan konkurrere om tittelen Champion of Russia bare hvis han brukte to bouts med seks runder og de to kampen for åtte runder.

bedømme

boksing reglene i ringen kontroll dommerne: tre sider og dommer. Ved gjennomføringen av kampen også involverer veileder, tidtaker, en lege, en dommer, en informant. På rangeringer siden konkurransen dommere og dommere får en invitasjon fra arrangøren. På mesterskapet kampen vil etablere en organisasjon på hvis initiativ kampen holdes.

Og du vet hva reglene for boksing i ringen er forpliktet til å utføre? Ringo har sin eier - en dommer som styrer alt som skjer på den. Poeng deles ut til hver boxer, tar hensyn til dommer. Han forteller dommeren data etter ferdigstillelse av hver runde, vist på målekort.

For antall pauser og runder, deres varighet klokker timekeeper. Og hvem skal utarbeide og videresende til alle gjester informasjon om boksere, dommere brigade? Selvfølgelig, dommeren-informant.

Supervisor fungerer akkurat det samme som øverste dommer i amatørmessig kamper. Han fører også tilsyn med finans Movement (premiepenger, transportkostnader, og så videre).

Det er interessant at hver bokseren kan ikke ha mer enn fire av sekunder. En av dem er de viktigste og intervaller kan være inne i ringen. På forkle av ringen kan økes ikke mer enn to av de sekunder.

scoring

Reglene for boksing bære å telle poeng, som er berørings dommere. Ti poeng får rundt vinneren, mens taperen - minst seks. Interessant er det elektroniske systemet for å telle poeng forbudt.

I de liga slagene vanligvis utelukket trekning. Hvordan? Ja, akkurat det samme antall poeng opptjent av soldatene, er vinneren bokser som har vunnet flere runder. Ved fremstilling av dom, dommerne også ta hensyn til slagkraften (i motsetning til vifter). Det er tre lys tilsvarer den harde støt.

Regler for arbeid i boksing også ta hensyn til de tunge slag og slag, noe som resulterer i en knockout. Oftest er preferanse gitt til runde fighter, som sendte en motstander til lerretet. En overtredelse er begrenset til den samme rammen som i amatørmessig boksing.

Regler for ikke-profesjonell boksing

Dag godkjent Aiba nye regler: de trådte i kraft i 2013. Er det aldersgrenser her? Ja, reglene for amatørboksing tilbyr disse alderskategorier:

• Junior Boys - 12 år.
  • Gutter midten alder - 13-14 år.
  • Eldre jenter og gutter - 15-16 år.
  • Jenter og gutter - 17-18 år.
  • Kvinner og menn - 19-34 år.

Avhengig av alderen på amatørboksing reglene omfatter restriksjoner på antall hendelser for en viss periode:

• Gutter opp til 15 år: to kamper i 30 dager.
  • Jenter og gutter 15-16 år: tre kamper i 15 dager, fem kamper i 30 dager.
  • Kvinner og menn: fire kamper i 15 dager, fem kamper i 30 dager.

Og som fastsetter regler for boksing konkurranser for amatører? I denne sporten nybegynnere tillatt for rase først etter tre måneders trening.

Vanligvis henhold til Aiba krav i internasjonale konkurranser kan ta del barn fra 17 til 34 år.

kjemper amatører

Alle konkurranser Amateur Boxing holdt i de olympiske reglene - Shootout. For ulike grupper av jagerfly kjemper virker slik formel:

• Gutter 12-14 år: nykommere og tredje utslippet slåss tre kamper på ett minutt, og den første og andre kategorien - i femten minutter.
  • Gutter 15-16 år gamle, kvinner og jenter: nykommere kjemper tre runder (ett minutt hver), og det første tallet og oppover - to minutter hver.
  • Menn og kvinner: nybegynnere - tre kamper for femten minutter, og det første sifferet og høyere - fire kamper i to minutter.

Det bør bemerkes at den russiske absolutte mesterskapet turneringen formelen er fem runder med to minutter. Svært ofte kamper gjennomført etter avtale. I denne utførelsesform kan bekjempe formel være tre eller fire runder (tre minutter hver), eller fem eller seks runder (to minutter hver).

Og hvis turneringen holdes skala høyere enn den regionale? I dette tilfellet deltakerne anses kampen for en ren tid: ulike pauser i løpet av konkurransen er ikke tatt hensyn til. Forresten, mellom riene alltid gitt ett minutt for resten.

Vel, vi er en liten og lært de grunnleggende reglene i boksing. Vi fortsetter å videreutvikle våre hardt arbeid. Så, i amatørboksing konkurranser er delt inn kommando, personlig og individuell og team.

I privat konkurranse vinner en fighter som har vunnet i finalen. Her, fra fjerde plass og lavere stedene er fordelt i henhold til antall seire. I et lagspill vinne gruppen tjene mer antall poeng. Vinneren i vektklasse får to poeng. For nederlaget - ett poeng. Hvis en bokser var fraværende eller ikke møter opp til turneringen, blir ingen poeng tildelt.

I enkelte-teamet turneringsseieren er også avhengig av antall poeng. Victory - syv poeng, andreplass - fem poeng, tredjeplass - 3,5 poeng, opp til semifinalene for hver seier beregnes ett poeng. Med like mange poeng vinneren får laurbær av teamet som tok flere førsteplasser, og så videre.

En veldig interessant sport er boksing. Rules of Engagement tillate gutter til boks-gutter på samme alder. Juniors atten år får lov til å delta i voksen kamper. Her kan du spille spill med de samme sportskategorier. Underbukse i den første kategorien er lov til å kjempe mestere av sport, inkludert verdens ledere. I alle variantene er ikke tillatt å holde mer enn én kamp per dag.

I denne sporten er heller ikke lov til å konkurrere amatør krigere som deltok i profesjonelle konkurranser.

Amateur dommer

Eventuelle konkurranser og kamper i amatørboksing er overvåket av et panel av dommere:

• Chief Judge overvåker gjennomføringen av alle reglene for kampen og tar den endelige beslutningen om alle tekniske aspekter.
  • Lateral dommere evaluert slaget prosessen og bestemmer utfallet av kampen.

I det hele tatt, offisiell turnering serverer fem av side dommere. Det tillot tre dommere, men denne kampen bør ikke være høyere enn det regionale nivået. Tidtakeren tid på å se kampen og slår gong. Dommer informant rapporterte data i hendelsesforløpet. Den dommer oppsyn utførelsen av reglene for jagerfly i ringen.

Dommere overvåke gjennomføringen av alle reglene før utøverne i ringen. Commandant overvåker teknisk og økonomisk utstyr av kampen. Boksing Federation of Russia velger en teknisk delegert, som er til stede på konkurransen, der deres resultater fighter kan få tittelen "Master of Sports i Russland."

Duel kan tjene både kvinner og menn. Judges konkurranser proffene ikke lov til å tjene de som liker kamper.

I drift, gjelder dommeren kommandoen "Brac", "Stop", "Box". Advarer han følger gester, forstått som dommerne og boksere. Forresten, kan avhengig av type overtredelse bokseren får fra denne observatørens bemerkning. Dommeren kan også diskvalifisere den skyldige.

Thai boksing

Vel nå vi undersøke reglene for thaiboksing. Hva er denne sporten? Thai boksing eller Muay Thai, en kampsport i Thailand. Han kom fra en gammel kampferdigheter av Thai Muay Boran. Denne kampen er lik andre Indochinese kampsport. Begrepet "Muay" betyr i oversettelse "fri fight" eller "duellere gratis."

I dagens Muay Thai kamp og never, og leggene og føttene, og albuer og knær: nyanse takket være dette er det som kalles den "kamp av åtte medlemmer." Muay Thai er ikke som kampsport eller karate. Denne kampen er ikke imot formelle komplekser (kata taolu). De erstatter sparring, arbeid på poser og "ben", den grunnleggende kombinasjon av to eller tre slaps.

I Thailand har denne kampen vunnet popularitet tilbake i det XVI århundre. Hun anerkjent over hele verden, bare i det tjuende århundre, etter imponerende seire over jagerfly thailandske representanter fra andre kampsporter.

For øyeblikket er Muay Thai populært i Thailand: selv lokalbefolkningen feire årlig staten boksing Muay Thai. Utenfor landet, er berømt Thai boksing øker fortsatt. Tross alt, mixed martial arts fortsette å utvikle. Og de Muay Thai utstrekning brukes til å kjempe i racket. Denne sporten er ikke OL, men dens krigere gjennomført konkurranser av regional, nasjonal og internasjonal målestokk.

Vektet nivå Muay Thai

Ifølge reglene i thaiboksing, har vektklasse klare grenser. Svært ofte fighter kan eksistere i to vektklasser. Det avhenger av kampen og arena. RF 12 kategorier allokert til den første, den letteste, vekt (45 kg) til meget tung (91 kg).

Størrelsen på ringen for en kamp avhenger av hvilken type kamp. Faktisk reglene i sporten tyder på at boksere kjempe området bør være 6-7 meter i lengde og bredde.

outfit

Hva er så spesielt med Thai boksing? Etter vekt eller konkurranser er uavhengige ammunisjon jagerfly. De er pålagt å bære en 10-untsovye hansker. De er litt mindre enn boksing, men mer enn de som satt i kampene uten regler. Jagerfly må også ha en beskyttende skall, munnstykke. Lang er nødvendig for å bære en beskyttende BH. Det beskytter brystene fra skade.

Forbudte metoder for Muay Thai

Thai boksing kalles innvirkning sport. Den forbyr biter, kramper, skjelvinger. Men et stort spekter av slag. Fighters kan kjempe med alle deler av kroppen. Hver type innvirkning knyttet til en bestemt undergruppe. Så, er klapse hendene delt inn i kroker, jabs, uppercuts, svinger og så videre.

Kicking delt inn polubokovye, side slag med reversering (husk legendariske Chuck Norris), rette slag hopping og så videre.

I denne kampen er noen teknikker forbudt. For eksempel, ikke har lov til å treffe baksiden av hodet, for å fullbyrde en motstander hvis han mørbanket i ringen. Heller ikke tillatt å kvele mottak, sløyfer eller floker hendene på bakken. Det bør bemerkes at i noen tilfeller, men påfører mansjetter hodet og gjøre kast. Derfor er Muay Thai ofte forveksles med kickboksing, som er nærmere MMA.

russiske regler

En Boxing Federation russiske regelen "Box" konkurransen ble lansert i 2012. De er godkjent av vedtak i presidiet i Boxing Federation og Order of the RF Ministry of Sports.

Denne bestemmelsen er gjort tar hensyn til grunnleggende kravene til tekniske regler og forskrifter turneringen Aiba (International Boxing Association), som trådte i kraft 24.03.2011, deres forpliktelse til å overholde alle organisasjoner som kjemper på territoriet til Russland. Lagledere, boksere, trenere og dommere involvert i kamper, være godkjent for å utføre alle kravene.

Kvinners boksing

Og hva er interessant å reglene kvinners boksing? Faktisk reglene i sporten er de samme for både menn og kvinner. Kamper boksorsh pro siste ti runder, amatør kamper som bare seks runder som hver varer i to minutter (tre minutter mot menn)

I tillegg er alle utøvere som kreves for å bruke spesielle plast skjold som beskytter brystet. Tilgjengeligheten av slikt utstyr gjør noen karakteristikk av kvinners boksing, der de fleste av slagene rettet mot hodet, og mindre - til kroppen.

Hoved mål i kampen er å oppnå en klar seier, noe som ga en total av konvensjonelle alternativer for boksing. Faktisk, treffer over beltet rival nøytralisert, og det kan ikke fortsette kampen.

Hvis en av krigerne vil bli sendt til lerretet og stige for en viss tid, vil kampen fortsette. Tilstedeværelsen av tidlig knockout stopper automatisk kampen.

Så vi forstått reglene for boksing. Forhåpentligvis noen fra deg nå sette mål å bli en vellykket bokser, eller vil være med forståelsen se turneringer for sine favoritt jagerfly.